Tervezett programjaink

Let’s Speak in English!

Rendhagyó angol tanfolyam gimnazistáknak

Maliban közel egy évig szünetelt a gimnáziumi oktatás, először az országos tanársztrájkok, majd a vírus okozta korlátozások miatt. Fontosnak tartottuk, hogy gimnazistáink ez idő alatt is fejlődjenek, ezért interaktív angol tanfolyamot szervezünk nekik. Az óra menetét a technika nyújtotta lehetőségeket kihasználva Magyarországról koordináljuk.

Lány klub/Női klub

USA-Mali kapcsolatok

Ez a klub cseperedő lányainknak, fiatal felnőtteinknek nyújt támogatást abban az életszakaszban, amikor a legfontosabb, hogy ne váljanak leányanyává, vagy az, hogy családjuk ne adja férjhez őket. Az egymást lelkileg támogató klubélet mellett felvilágosító, közösségformáló, szórakoztató programokat is szervezünk. Ebben támogatást nyújtanak egy amerikai bentlakásos iskola lányai.

Főzés napenergiával

Technológiai segítségnyújtás, tudásátadás

Olyan helyben előállítható és használható műszaki megoldások átadása, melyek segítséget nyújtanak az ott élőknek valamilyen valós problémájuk megoldásához.

Afrika egyik legnagyobb gondja a tüzelőellátás, hiszen a háztartások energiaigényét tűzifával elégítik ki, amely sok helyen korlátozottan áll rendelkezésre, és amelynek kitermelése elsivatagosodáshoz vezet.

A tüzelőigény nagy mértékben csökkenthető lenne a helyben rendelkezésre álló napenergia felhasználásával.

Tervezett programunk segítséget nyújt a jelenlegi fatüzelésű eszközök hatékonyságának javításában, illetve napenergiát használó eszközök előállításában. Az eszköz fontos tulajdonsága, hogy helyben előállítható legyen.

Iskolaépítés

Győztesek Iskolája, Mali

Számítástechnikai terem kialakítása és áramellátása napenergiával.

Könyvadomány és tanárképzés

Prambs Academy, Zambia

Angol-francia nyelvű könyvgyűjtés a zambiai partner iskolánknak, tanárképzés, tudásátadás.