Xeless KÉZMOSÁS KAMPÁNY 2019

A német-magyar Xeless cég alapítványunk szervezésében az idén is támogatja a WC és mosdó kialakítását és a kézmosás szokásának bevezetését egy bamakói iskolában.

Idén a Győztesek Iskolájában építettünk mellékhelyiségeket és utazunk hamarosan a helyszínre a kézmosás fontosságáról beszélni az ottani gyerekeknek. BŐVEBBEN…

Az afrikai iskolákban gyakran egyáltalán nincs megoldás a gyermekek WC és kézmosási szükségleteinek kielégítésére. Az illemhelyiség-hiány nem csak szanitáris problémákat okoz, de az egyik leggyakoribb ok a serdülő lányok iskolából való kimaradásának is. A Xeless céggel karöltve azon dolgozunk, hogy az általunk támogatott iskolákban ez a helyzet megváltozzon.

A Chérifoula iskolában tavaly felújítottuk a vécéket és létrehoztunk egy kézmosó állomást, amit ma már rendszeresen használnak a gyerekek és a tanárok is.

A második bamakói iskolánk, a Győztesek Iskolája azonban már 5 éve működik illemhelyiség nélkül. Az idei tanév lesz az első, amikorra az iskola a Xeless cég segítségével a mellékhelyiségek hiányát megoldotta.

Novemberi utunk során ebben az iskolában is a tavalyi Chérifoulás kapmányhoz hasonló oktató, érzékenyítő beszélgetéseket, tanórákat tervezünk.

A tavalyi Xeles kampányunk képes összefoglalóját elolvashatjátok az amerikai oldalán is.

Az út alatt és után részletes beszámolóval jelentkezünk.Készülnek a vécék a Győztesek Iskolájában