Hírek

COVID 19 Hírek

Kijárási korlátozások Afrikában

Sajnos néhány hete Afrikát is elérte a koronavírus. Mind Maliban, mind Zambiában bezártak az iskolák és kijárási korlátozásokat vezettek be. Ez egy afrikai embernek, aki lényegében az utcán él és ott keresi pénzét az aznapi betevő falat megteremtéséhez különösen nagy nehézséget okoz.

Ünnepeld velünk egy éves SZÜLINAPunkat és a NŐNAPot!

ÉTÁMOGATÓI és ÖNKÉNTES EST

Tavaly szimbólikusan a nőnapra tettük alapítványunk indulását, mert hisszük azt, hogy Afrika felemelkedése összekapcsolódik az afrikai nő helyzetével.

Utat a labdának!

Építsünk sportpályát és emeljük ki az iskolát a mocsárból!

KÜLDJETEK suliba EGYÜTT egy GYERMEKET!

karácsonyi kampány

Ha unjátok már a plázázást, a haszontalan ajándékokat, a pazarlást, ha nem tudjátok, hogy mit vegyetek egymásnak a pároddal, a barátnőddel, az anyukáddal, a nagynénéddel, vagy egyszerűen csak tenni szeretnétek valamit a földért, akkor nektek szól az ötletünk.:

Utazás Bamakóba 2019

Az idei bamakói kalandjainkról az alábbi

Xeless KÉZMOSÁS KAMPÁNY 2019

A német-magyar Xeless cég alapítványunk szervezésében az idén is támogatja a WC és mosdó kialakítását és a kézmosás szokásának bevezetését egy bamakói iskolában.

ELINDULT A ZAMBIAI GYERMEKTÁMOGATÁSI PROJEKTÜNK!

Alapítványunktól Surányi Anna egy hónapot töltött Zambiában a nyáron. Itt megismerkedett a Prambs Academy Iskolával, ahol most új gyermektámogatási projektünket indítjuk.

Ez Afrika! – közösségi nap

Ha lemaradtál volna az idei Ez Afrika! Közösségi Napról, vagy csak újraélnéd nézd meg az eseményről készült hangulatvideót!
A TÖRÖS GYÜJTEMÉNY

Alapítványunk újabb fantasztikus adományt kapott!

Törős Károly, magyarszármazású dél-afrikai úszóedző értékes afrikai műtárgygyűjteményét alapítványunknak adományozta. Törös Károly jelenleg Svájban él, de kalandos élete során évtizedeket töltött Dél-Afrikában, ahol amatőr gyűjtőként rengeteg gyönyörű kő és fa szobrot, festményt és használati tárgyat gyűjtött. Bár ma már nem él Afrikában, szíve még is ott maradt. Sokat tett az afrikai gyermekek felemelkedésért, oktatásukért. Úszóedzői pályafutása csúcsának azt tekinti , hogy ő nevelte ki a világ első feketebőrű úszóbajnokát. Törös Károlyról a szeptemberi Forbes magazinban is olvashatnak

Az ajándékba kapott műtárgyakból vándorkiállítást tervezünk, de egyes darabjai meg is vásárolhatók. Az értük kapott összegeket projektejinkre, azaz afrikai gyermekek oktatására költjük.

Ez Afrika! – közösségi nap

Gyertek és keressetek meg minket a Stefánia Palotában szeptember 29-én. Az afrikai tánc, zene, ételkóstolás és gyerekprogramok mellett komoly dolgokról is esik majd szó.VISSZA AZ ISKOLÁBA!

Hamarosan kezdődik a tanév Bamakóban

Ezen a héten megvásárolják az idei tankönyveket támogatott diákjainknak. A diákok könyveit a nyári tandíjakból fizettük.