Gyerektámogatási program

Prambs Academy Kafue – Zambia

2019

A Prambs Academy egy olyan magániskola a kafuei Zambiában, amelyik szeretné befogadni azokat a gyerekeket is, akiknek a családja nem engedheti meg magának, hogy fizessen az iskoláért. A környéken van ugyan egy állami iskola, de ott olyan nagy létszámú osztályok vannak, hogy sajnos az érdemi oktatás lényegében reménytelen. Vannak más magániskolák is a körzetben, de azoknak a tandíja nagyon magas. Azok a szülők, akiknek fontos, hogy gyerekeik iskolába járjanak, tanuljanak is valamit, majd vigyék valamire az életben, de nem engedhetik meg maguknak, hogy gyerekeiket drága magániskolába járassák, a Prambs Academy-t választják. Sajnos, ők sem mind tudják kifizetni a tandíjat, ezért indítottuk be ezt a gyerektámogatási programot, melynek keretében lehet „örökbe fogadni” egy-egy gyereket, hogy ő is járhasson iskolába.

A diákokat az iskola tanárai ajánlására választjuk ki. Az iskola trimeszterenként elküldi majd a programban lévő gyerekek eredményeit, hogy mind az Alapítvány, mind a támogató lássa, hogy alakulnak a gyerekek tanulmányai. Az alapítvány képviselői reményeink szerint rendszeresen elmennek Kafuéba, hogy találkozzanak az érintett gyerekekkel, családokkal és az iskola tanáraival, vezetőségével.

A gyerektámogatási program egy többoldalú megállapodás, melynek keretében a támogató vállalja, hogy fizeti a gyerek tandíját, a szülő/család vállalja, hogy minden nap elküldi gyerekét az iskolába, valamint az iskola után nem terheli túl otthoni munkával az iskolai feladatok rovására.

Mivel a program célja a minőségi oktatás elősegítése a Prambs Academy-ben, a gyerektámogatási programon kívül a hosszútávú tervek között szerepel egyéb programok létrehozása, melyet az iskola dolgozói fontosnak tartanak, és az Alapítvány kivitelezhetőnek talál. Ilyen pl. egy nyári módszertani továbbképzés a tanárok számára, a könyvtár bővítése angol nyelvű gyerekkönyvekkel stb.

A tandíj 12 hónapra elosztva havi 4000Ft, melyet a Közel Afrikához Alapítvány számlájára lehet befizetni. Ha szeretne támogatni egy gyereket, írjon egy e-mailt. Kérjük, hogy a banki átutalást az alábbi számlára állítsa be:

E-mail: annasuranyi@kozelafrikahoz.hu

Ha szeretne jelentkezni támogatónak, kérjük küldjön egy email-t az info@kozelafrikahoz.hu címre

Közel Afrikához Alapitvány, Magnet Bank: 16200010-10097432

Közlemény: a gyermek vagy a projekt neve.

IBAN HU61 1620 0010 1009 7432 0000 0000

Gyerekeink

Prambs Academy Kafue

Nathan SIADIPI

2014

Támogatók: Kata, Sára, Koppány

Michael KAYOKA

2010

Támogató: J. Erzsébet

Grace MUKELEBAI

2010

Támogató: Csilla

Oscar MUBANGA

2009

Támogatók: Marianna, Brigitta

Cindy BANDA

2014

Támogató: K. Györgyi

Halwiindi MOOYA

2009

Támogatók: Ágnes és László

Blessed MWENIFUMBO

2008

Támogatók: Ábel és Anna

Daniel NGWILA

2012

Támogató: H Judit

Gift CHIRWA

2013

Támogatók: P. Vera, Varga család

Jane MWANZA

2014

Támogató: H. Ibolya

Pauline MOYO

2007

Támogató: M. Jenni

Blackwell MANJE

2007

Támogató: S. Vince

Greenwell MANJE

2007

Támogatók: B. Anna, S. Tamás

Mwiya TAULO

2010

Támogató: B. Anita

Mercy MWANZA

2016

Támogató: D. Erzsébet